PvdA

Leiden maken we samen

Leiden staat aan de vooravond van de gemeenteraadsverkiezingen. Voor PvdA ligt daar een behoorlijke uitdaging; traditioneel heeft de landelijke stemming rondom een politieke partij veel invloed op de lokale verkiezingen. Dat zou voor PvdA ongunstig kunnen uitpakken. En dat is zonde, want de partij was in de afgelopen vier jaar een belangrijk onderdeel van het meest succesvolle college in decennia. 

De uitdaging
Lijsttrekker voor PvdA en de huidige wethouder van Werk en Inkomen Marleen Damen wil de koers van de afgelopen jaren doorzetten en haar werk afmaken. Dat betekent: aandacht voor mensen in de stad die moeilijker mee kunnen komen. Aan mij is de vraag gesteld om een campagnemanifest te schrijven en dat te vertalen naar een campagnefilm van een minuut. Daarbij was de uitdaging om terug te gaan naar hetoergeluidvan de partij en daarbij wel duidelijk te laten zien welke zaken PvdA de komende jaren wil agenderen. 

Resultaat
Ondanks één zetel verlies in de gemeenteraad, maakt PvdA deze termijn weer deel uit van het stadsbestuur en de coalitie. Samen met GroenLinks en D66 presenteerden zij het coalitieakkoord ‘Samen maken we de Stad’, waarin alle speerpunten in het partijprogramma zijn opgenomen. Marleen Damen is een nieuwe termijn aangesteld als Wethouder Werk en Inkomen.