Antwoorden

01. WAT DOE JE NOU PRECIES?

Ik help organisaties en merken te groeien door, samen met hen, scherp te stellen op het gedrag van hun publiek. We stellen onszelf de vraag: wat willen we met ons publiek bereiken? Welk gedrag vertoont dat publiek nu ten aanzien van het merk of de organisatie? En wat is het gewenste gedrag? Vervolgens ontwikkelen we ideeen om dat gedrag te beinvloeden. We zoeken op alle plekken naar kleine interventies om het publiek te verleiden.

02. BEN JE NOU WEL OF GEEN RECLAMEMAKER?

Vind ik een goede vraag. Bedankt daarvoor. Het antwoord is: ja, ik ben reclamemaker. Alleen geloof ik dat de reclamewereld al veel te lang naar binnen is gekeerd en vastzit in het paradigma dat creatieve communicatie de beste manier is om waarde te creeren tussen merken en hun publiek. Ik geloof dat creativiteit de benzine is voor design en ik geloof dat er duizenden manieren en plekken zijn waar je gedrag kunt designen.

03. BEN JE DUUR?

Ook een goede vraag. Ik vind dat opdrachtgevers veel te lang veel te veel geld hebben uitgegeven aan creatieve bureaus, zonder precies te weten wat het effect is, of zal zijn, van de samenwerking. Te veel gebakken lucht aan de voorkant, te veel overheid, te veel betalen voor ‘het creatieve proces’, oftewel: de tijd die een creative nodig heeft om een idee te bedenken en ontwikkelen. Daarom betaal je mij voor de waarde die het daadwerkelijk toevoegt. Dit is de eerste en belangrijkste reden om mijn eenmansbureau FLIP THE SCRIPT te noemen. Ik neem afscheid van